Униформен служител на РУ Полиция“ Ямбол е пострадал при опит да усмири

...
Униформен служител на РУ Полиция“ Ямбол е пострадал при опит да усмири
Коментари Харесай

Екшън в Ямбол! Подпийнал ром заби юмрук на полицай

Униформен чиновник на районно управление (на МВР) „ Полиция “ Ямбол е потърпевш при опит да усмири очевидно пияна тълпа роми, празнуващи в задатък Малка Богородица под съпровода на чалга, носеща се от мощни високоговорителите на улица „ Резовска “ в квартал „ Райна Княгиня “. Полицейският патрул е откликнал на сигнали за нарушение на общинската разпоредба, която повелява във времето сред 15 и 16,00 часа в делничните дни да не се пускат мощно музикални уредби, оповестява " Монитор ". Дежурните пристигнали към 15:20 часа на 7 септември, опитите им да вразумят с думи пияната навалица останали безрезултатни, наложило се да закопчаят с белезници най-буйните.

Докато закопчавали тартора, 37-годишния Али М., негов роднина, 25-годишен неотдавна излязъл от пандиза мъж нанесъл тежък удар с пестник върху лицето единия от служителите на реда и съумял да го събори. Само бързата интервенция на извикани в подкрепление униформени избавили сътрудника им от по-тежки пострадвания. Биячът е арестуван за 72 часа с прокурорско предписание, повдигнато му е обвиняване по член 131 ал 2 от Наказателен кодекс. Районът към улица „ Резовска “ стана прочут със сагата към многоетажния блок №20, завзет преди време от роми, който се наложи да бъде съборен през 2012 година.

Само за седмица чиновниците на районно управление (на МВР) – Ямбол са посетили 37 адреса по сигнали за нарушение на публичния ред, формирани са били 21 протокола за предизвестие на съображение член 65 от ЗМВР и 15 акта по Наредба № 1 на Общински съвет – Ямбол. Основната част от сигналите са пристигнали от поданици в североизточната част на регионалния град, където е и ромската махала.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР